július 25, 2010

Tomster 5 éves (második rész)

Folytatom az ünnepi évet az "5 éves Tomster és Kalyber Joe" posztsorozat következő darabjával. Szóval az első Tomster hihetetlen kalandjai képsor valamikor 2005 őszén jelent meg nyomtatásban a Fekete-Fehér Képregényantológiában. Azóta ugye tisztán látható, hogy eltelt öt év, ami önmagában még nem nagy szám, de a karakter(ek) rengeteget változtak az évek során.

Most két olyan képsorral is készültem, ami a gyűjteményes kötetben nem jelent meg. Az első a nagyképű egyetmistáknak szól be - akkoriban nagyon benne voltunk a főiskola verzusz egyetem témában. A kolink előtt mindig elmentek éjszakánként az orvostanhallgatók, és azt kiabálták, hogy "Juhászképző Tanárgyula". Mi meg lementünk és meghógolyóztuk őket. Ekkoriban készült a következő képsor.
A másik képsor ugyanezen év karácsonya körül készült. Márti és Adri csoporttársaim tök büszkék voltak rám, hogy publikálok képregényeket a suliújságba, így megbeszéltük, hogy egy következő stripben ők is szerepelni fognak. Ez lett belőle.
Aztán valahogy kaptam egy gyújtást, és komolyabban is elkezdtem Tomster hihetetlen kalandjait. Jó kritikákat kaptam már az elején, úgyhogy ha rendszeretlenül is, de gyártottam mindig új és új képregényeket. Volt egy időszak, amikor azt éreztem, hogy ideje megújítani a figurát, amolyan 'Ultimate Universe' módon - csak míg ez jobb képregényekben több tíz évenként jut eszébe valakinek, addig én már a harmadik évben azt gondoltam, hogy kéne egy ilyen sort is indítani mellé.

Mondanom sem kell, hogy a lustaságomnak köszönhetően, valamint annak tudatában, hogy Bob "ultimate" karakterét nyúltam, végül el sem kezdtem a különálló sorozatot. De készült belőle pár eddig soha nem publikált demó, ezek következnek most.

Jópofák. Lehet, hogy sikeresebbek lettek volna színekkel és ezzel a technikával. Én tomszteresebbnek érzem az eredeti sorozatnál is, de ma már nem indítom el. Talán egyszer, ha úgy hozza az élet. Legközelebb ősszel jelentkezek szülinapi Tomster poszttal.

7 megjegyzés:

  1. Gratula:) Az "új" dizájnos pedig egyszerűen fenomenális!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kiválóak a a figurák! Tökéletesek, és szerintem jól érzed, ez még Tomsteresebb az eredetinél:) A szemnek is jó érzés!:) Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Jók ezek a régi stripek! És hát az utolsó hatkockás - az mesésen szép. Van rá esély mégis, hogy valaha látunk ebben a stílusban Tomster-csíkokat? Mármint, úgy értem, ha sokat nyaggatunk vele?

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom Téjlorhoz, zseniális az utolsó „új" dizájn! :P

    VálaszTörlés
  4. Köszi nektek is!
    Gergő: ha túl nagy lesz a nyomás, akkor ráállok a témára:)

    VálaszTörlés
  5. Azért remélem most majd pozitív irányba mozdul a véleményed a medikusokról és medikákról. :D

    VálaszTörlés
  6. Laci: a vér nem válik vízzé! :)))

    VálaszTörlés