december 25, 2009

Kellemes ünnepeket!

..és akkor az előző bejegyzésem folytatásaként következzen a kirakó teljes egésze:



32 rajzoló közreműködésével és Horváth Henrik legózgatásával összeállt az 1. Magyar Képregényválogatott fedőnéven futó kép, mellyel Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánnak a résztvevő képregényrajzolók. És, hogy teljes legyen a karácsony, három hazai képregényekben bőséges nyereménycsomag is gazdára vár azon lelkes játszani kívánók számára, akik összepárosítják a 32 rajzot a 32 rajzolóval.

További infóért tipli a Képregény.net-re!

december 24, 2009

Puzzle

Biztosan észreveszitek, hogy ez a kép nem teljes, valamint a bejegyzésnek is a Puzzle nevet adtam. De már csak egyet kell aludni, és minden kiderül.. :)



Tusrajz: Horváth Henrik; vonalrajz és színek: én. 2009.

december 22, 2009

Az Alfabéta-díjas képregény

Ez a 3 oldalas képregény október végén / november elején született. Hogy hogy jutott eszembe? Hát, arra már nem emlékszem. De akkor jó ötletnek tűnhetett, mert a kész szöveget és az első oldal rajzát még aznap éjjel meglőttem.

Katt a képekre az élvezhetőbb minőségért.










Tusrajz: Horváth Henrik; szöveg, vonalrajz és beírás: én. 2009.

A képregény a Nero Blanco Comix 5. számában jelent meg, olyan válogatott művek mellett, mint:
Haránt Artúr-Szabó Jenő: Lóerő, lóhalál (Nero Blanco sorozat); Süli Andrea: Drakula vendége (Bram Stoker nyomán); Koska Zoltán: Találkozás egy öregemberrel (Karinthy Frigyes után szabadon); Kovács Péter: Gyalogáldozat; Vass Róbert: Állati emlék (Ágoston, a nukleáris baromfi sorozat); Pásztor Tamás - Horváth Henrik: Az Alfabéta-díjas képregény; Göndöcs Gergely: Az erdő mélyén.

A közlésért hála Bayer Tóni szerkesztőnek. A másik köszönet pedig állandó kihúzótársamnak, Horváth Henriknek jár. A harmadik köszi pedig neked szól, ha elolvasod, és hagysz egy véleményt róla a blogomban.

Karikatúra 2.

Egy tanárnőről készült ez a karikatúra, karácsonyi ajándéknak.

Tusrajz: Horváth Henrik, vonalrajz és színek: én. 2009.

december 09, 2009

Karikatúra

Munkatársamról készült az alábbi karikatúra, születésnapjára. Klikk a képre a szebb felbontásért.

Tusrajz: Henrik, vonalrajz és színek: én. 2009.
Továbbra is vállalok karikatúrakészítést, akár fénykép alapján is.

december 07, 2009

Music in Airport

Himer Norbi zeneszerző barátomnak készült az itt látható borító, a koncepció az ő fejéből pattant ki. Legfrissebb albumát, a Music in Airport című anyagot érdemes meghallgatni a honlapján, különösen szeretném felhívni a figyelmet a 'Part 6' című darabra! Vérprofi átdolgozás. Természetesen a többi lemezét is érdemes átnézni/áthallgatni, remek cuccokat és témákat találni köztük.



december 06, 2009

Télapótájm

Időben kicsit elcsúsztam, úgyhogy boldog télapónapot már éppen nem, de higgadt decembert még kívánhatok az utolsó pár heti hajrára mindenkinek. A jégkori szezon is elkezdődött, nyomás ki a pályára!


Vonalrajz és színek: én, Tus: Henrik; 2009

december 04, 2009

Avatarizáció

Az előző bolgomban már volt szó a Képlegényes srácokról, csináltunk néhány képet Henrikkel a - valószínűleg hamarosan induló - honlapjukhoz. Szóval ezek a srácok nagy harci feladat elé állítottak azzal, hogy megkértek, kreáljak egy avatargyártó masinát. Soha ilyet még nem csináltam, és a sok szenvedéssel együtt is nagyon izgalmas volt legózgatni a vektorosan megszerkesztett arcelemekkel. Kiválasztod a formákat, a színeket, és a végén egy viszonylag karakteres képet kapsz akár magadról, akár egy szabadon kitalált fejről, és beillesztheted majd a fórumukon avatarnak. Kimentettem néhány képet, hogy látszódjon, miről is van szó.




A legkirályabb az egész "masinában" az, hogy megvannak a sablonok, és újabb kiegészítőkkel bármikor bővíthető a repertoár. Klikk a szebb felbontásért.

december 01, 2009

Elköltöztem!

Ha egy rajzolónak betelik a vázlatfüzete, akkor újat vesz elő, és abban folytatja munkáját. Az internet végtelen, és állandóan tágul, mint az univerzum, szóval a példa itt nem igazán állja meg a helyét, de a vérfrissítés általában jót tesz az élet szinte minden területén.

Na, és most őszintén. Az előző blogom rendszerében voltak olyan technikai hiányosságok, amik felett ma már egy elkényelmesedett blogger nem hunyhat szemet. Másfelől ahogy az ember fejlődik, tényleg érdemes néha lapoznia egyet, mert a telerajzolt füzet utolsó kis négyzetcentijei már nem elegendőek az új tervek kidolgozására. A régi füzetet pedig mindig elő lehet venni akár nosztalgiázni, akár egy régi rajzhoz hozzányúlni.

No, sok a közhely, jöhetnek a rajzaim. Elsőnek legyen itt egy online játékokról íródott cikkhez készített illusztráció a decemberi PC Guru magazin hasábjairól. Ennek a magazinnak 2007 óta készítek rajzokat. És kivel mással illene nyitnom, mint a jó öreg Tomsterrel.



Vonalrajz és színek: Tomster, Tus : Henrik, 2009.

Az előző online naplóm 34.000 kattintást számolt, és 49 bejegyzést posztoltam a 2007. májusi indulása óta. Köszönöm az eddigi figyelmet mindenkinek, remélem aki oda-odatévedt néha, az szintén látogatni fogja az új blogomat itt is. A blogtéren töltött két és fél év munkái továbbra is megtekinthetők lesznek, itt: Tomster's Workshop